Onze passie voor verzekeren

ArnevdGraafBridge

Arne van de Graaff

Directeur

“Ik begon mijn carrière in de financiële dienstverlening in 2004 bij Aegon. Na drie jaar besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten. Waarom? Omdat ik als zelfstandig ondernemer volledig onafhankelijk financieel advies kan geven. En juist die onafhankelijkheid garandeert klanten het maatwerk dat ik zo belangrijk vind. Door niet gebonden te zijn aan één financiële instelling kan ik in elke situatie het beste product aanbieden. Ik startte mijn eenmanszaak op zolder, letterlijk achter het wasgoed. Vijf jaar lang heb ik me zo ontwikkeld als zelfstandig adviseur. Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging en werd ik algemeen directeur van een onafhankelijk assurantie- en hypotheekadvieskantoor. In 2017 heb ik ZEQERZ opgericht.

Mijn belangrijkste taak als adviseur is om eventuele risico’s in beeld te brengen en in overleg met de klant de beste oplossing te vinden. Niet alles hoeft verzekerd te worden. Het is de kunst om alleen de risico’s te verzekeren die je zelf niet kunt dragen. Daarover sparren met klanten vind ik het mooiste aan mijn werk. Je moet mij niet de hele dag op kantoor zetten. Overigens verdient dat kantoor wel een eervolle vermelding, want we zitten op het oude Gasfabriek-terrein in Deventer. Ik durf wel te zeggen dat dit een van de meest innovatieve plekken van de stad is. En dan hebben we ook nog eens een geweldig uitzicht over de IJssel en de skyline van Deventer.

Wat ik doe als ik niet aan het werk ben? Grote kans dat ik aan het hardlopen ben, of met mijn rugzak over een lange-afstandswandelpad wandel ergens in Europa. Motorrijden met mijn vrouw Karin is ook een hobby. Daarnaast zorg ik uiteraard dat ik mijn vakkennis op peil hou, dus ik zit regelmatig aan de studie, nu is dat bijvoorbeeld de studie aansprakelijkheidsrecht. En ja, na inspanning komt ontspanning, dus voor een goed glas wijn of een lekker biertje op z’n tijd ben ik zeker te porren.”

TOF-6-um

Herma Wiersma

Adviseur

“Als kind was ik al heel veel bezig met cijfers. Ik maakte zelf sommen en gebruikte dan alle rekentechnieken die ik op school had geleerd. Op mijn achtste verkocht ik aardbeien in een stalletje aan de weg. En ik probeerde aan de deur kerstkaarten te verkopen om zo geld te verdienen voor het goede doel. Geldbewustzijn zat er dus al jong in. Toch ben ik mijn loopbaan niet begonnen in de financiële wereld. Ik was namelijk ook gek op bloemen. Dus werd ik bloemist: voor mij de ultieme combinatie van (onder)handelen, je omringen met bloemen én andere mensen blij maken. Vooral dat laatste is wat me drijft in alles wat ik doe. Als ik iemands woorden probeerde te vangen in een boeket, en ik zag aan de reactie dat het gelukt was, was mijn dag goed.

Door omstandigheden moest ik helaas stoppen met mijn werk als bloemist, maar ik wist meteen: mijn volgende baan wordt er één waarbij ik mensen opnieuw blij kan maken. Ik volgde een opleiding tot receptionist en administratief medewerker en werd gepolst door een manager van een call center voor particuliere verzekeringen. Of dat werk niks voor me zou zijn? Volgens hem was ik er geknipt voor. Het verbaasde me hoe leuk ik het meteen vond: de hele dag kon ik mensen helpen bij hun vragen en zorgen op verzekeringsgebied. En zo was een nieuwe passie geboren. Ik heb daarna bij meerdere financiële instellingen gewerkt en de nodige diploma’s gehaald.

Wat ik mooi vind aan werken bij ZEQERZ is dat ik hier net dat beetje meer kan doen. Het geeft me voldoening als ik zie dat ik van toegevoegde waarde ben. Bijvoorbeeld als ik de negatieve emoties die loskomen bij een schade weet om te buigen en bij de klant opluchting zie. Of als iemand betalingsproblemen heeft en het mij lukt om te bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij. En de bloemen? Die zoek ik nu op in mijn vrije tijd. Liefst met mijn camera in de hand. Want fotograferen is ook een passie.”